Vanliga frågor


Undrar du något? Svaret kan finnas här under!

BESTÄLLNING & LEVERANS

Kan jag ändra eller ta bort min beställning?

Tyvärr är det svårt att göra ändringar i ordern eller leveransadressen efter att du har gjort din beställning. Vi strävar efter att skicka alla ordrar så fort som möjligt och vårt lager hanterar ordern så tidigt som 15 minuter efter det att de fått den. Om en ändring är nödvändig, kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. Bifoga då ditt ordernummer eller mejladressen som användes vid beställningen.

Jag har inte fått någon avi/sms från Posten

Ditt paket skickas genom PostNord, som Varubrev 1:a Klass, den snabbaste typen av paket. Det innebär att ditt paket, om möjligt, levereras direkt till din brevlåda. Om du vill ha mer information om var ditt paket befinner dig vänligen kontakta kundtjänst.

Jag har fått fel vara, hur gör jag?

Åh nej! Kontakta kundtjänst så hjälper de dig att byta ut varan.

Vänligen bifoga följande information
Ditt namn:
Ordernummer:
Produkt(er) du mottagit:
Produkt(er) du hade beställt:
En bild som visar följesedeln tillsammans med den felaktiga varan.

 

Varifrån skickas produkterna?

Beställningar till Europa(exklusive UK), Asien, Oceanien, Mellanöstern och Afrika skickas från vårt lager i Sverige.
Beställningar till Storbritannien skickas från vårt lager i Northampton, England.
Beställningar till USA skickas från vårt lager i Columbus, USA.

När får jag min leverans?

Vi strävar efter att du ska få din beställning så fort som möjligt.
När din beställning har lagts, behandlas den av lagret så tidigt som 15 minuter senare. Därefter hämtas, packas och skickas den.
Du bör få din beställning 1-2 dagar efter detta. Paket transporteras inte under helger och lokala helgdagar.
Vänligen observera att uppskattad leveranstid (1-2 dagar) är en uppskattning och att tiden kan variera beroende på yttre faktorer utanför iDeal of Sweden och dess budfirmas kontroll.
Dessa faktorer kan inkludera, men är inte begränsade till, extrema väderförhållanden, tekniska fel, tullförseningar etc.
Observera även att leveranstiderna kan vara längre än vanligt under produktkampanjer.

RETUR & BYTE

Jag har fått fel vara, hur gör jag?

Åh nej! Kontakta kundtjänst så hjälper de dig att byta ut varan.

Vänligen bifoga följande information
Ditt namn:
Ordernummer:
Produkt(er) du mottagit:
Produkt(er) du hade beställt:

Hur öppnar jag ett reklamationsärende?

Önskar du reklamera en vara ber vi dig kontakta kundtjänst på [email protected]

Vänligen bifoga följande information
Ditt namn:
Ordernummer:
Förklara vad som är fel:
En bild som så tydligt som möjligt visar felet.

Endast varor som beställts från www.iDealOfSweden.com går att reklamera hos oss, om inte annat angetts.
Har du köpt en iDeal Of Sweden produkt hos en av våra återförsäljare ber vi dig i första hand kontakta dom.

Vilka regler gäller vid byte?

Du har rätt att byta ut en/alla produkter som du har köpt direkt från vår webbplats inom 30 dagar efter att du mottog produkten.
Produkten ska vara i samma nyskick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning med intakta etiketter och skyddande klistermärken.

En produkt kan endast bytas mot en produkt av samma eller lägre värde. Om du vill byta till en dyrare produkt måste en retur göras och vi kommer att utfärda en full återbetalning. Efter detta kan du om du önskar lägga en ny beställning för rätt produkt.

Produkter som köps direkt från vår webbplats måste returneras till vårt lager för att ett byte ska kunna göras. Produkterna kan inte bytas i en lokal butik.

Vänligen observera att du kan behöva betala frakten för returpaketet. iDeal of Sweden betalar däremot fraktkostnaderna när den nya produkten skickas hem till dig.

Hur länge gäller garantin och vad täcker den?

iDeal of Swedens garanti gäller i ett år. Produkterna är tillverkade för att leva upp till våra höga kvalitetskrav. Utöver det täcks även produkterna av vår garanti mot eventuella tillverkningsfel. Den omfattar passform, sömmar och bindemedel. iDeal of Swedens garanti omfattar endast de delar som ovan nämnts. För att anmäla ett garantiärende, kontakta kundtjänst.

Vad omfattas inte av garantin?

iDeal of Swedens garanti täcker inte:

 • Defekter och skador på grund av förlust, stöld, brand eller vattenskador.
 • Fel eller skador som orsakats av felaktig användning, slarv (slag, bucklor, krosskador, fall etc.), olyckor eller oberättigad reparation eller modifiering.
 • Estetiska förändringar, defekter och skador på grund av normalt slitage och åldrande (t. ex. mindre repor, slitage av läder och flagnad färg etc.).
 • Underlåtenhet att följa skötselråd kan ogiltigförklara garantin.

PRODUKTINFORMATION

ETISKT, MILJÖVÄNLIGT & HÅLLBARHET

Våra produkter, och tillverkningen av dem, sker i enlighet med EU- och REACH-riktlinjer, och uppfyller de miljömässiga krav som finns på den svenska och europeiska marknaden. Även våra förpackningar är tillverkade i 100 % återvinningsbart material. Vi säkerställer goda arbetsvillkor genom att regelbundet besöka våra fabriker. Vi tror på hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande och gör därför allt vi kan för att bidra till det.

MATERIAL & KVALITET

Våra handgjorda produkter är tillverkade i ett slitstarkt och miljövänligt Premium PU-material som till utseendet är identiskt med läder. Den enda skillnaden är att du istället har en produkt som slits mindre och håller sig fräschare längre. Men framför allt så är det ett sätt för oss att agera, ta ansvar för miljön, och skydda djurlivet och de undermåliga arbetsförhållanden som skinnindustrin bygger på.

INNOVATION & FUNKTION

Vi har utvecklat och skapat ett unikt ekosystem av kompatibla magnetiska produkter som förenklar och underlättar användandet av mobila enheter – anpassade efter situation och tillfälle.

SKÖTSELRÅD

Det är rekommenderat att ta av mobilskalet minst en gång i månaden för att rengöra både telefon och skal. Tänk på att både produkten och mobilen bör vara helt torra före och under användning.

Blir skalet vått eller fuktigt rekommenderar vi att på en gång ta av skalet och torka det noggrant innan vidare användning.

BETALNING

Faktura - Betala inom 14 dagar!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått din beställning.
 1. Få din beställning innan du betalar
 2. Betalningstid – alltid minst 14 dagar
 3. Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 4. Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
 5. Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 6. Möjlighet till delbetalning
Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning
När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad.

Är mina betalningsuppgifter säkra?

Dina transaktions- och betalningsuppgifter hanteras direkt av Adyen eller Klarna, våra betalningsleverantörer, med säkra krypteringar och enligt strikt banknorm.
Dina kortuppgifter skickas direkt till banken och kan inte läsas eller hämtas av någon annan än din bank, inte ens av iDeal Of Sweden.

iDeal Of Sweden innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för PCI DSS.

Vilken valuta visas på webbplatsen?

Priserna som uppges på iDeal of Swedens webbplats anges i SEK. I dessa priser ingår inte eventuella tullar och skatter som antingen läggs till eller dras från beloppet vid kassan.
iDeal of Sweden ansvarar inte för eventuella avvikelser i valutavärden eller konverteringsavgifter som din bank eller ditt kreditkortsföretag kan använda vid köp från vår webbplats. Om du har några frågor om detta, kontakta din bank eller ditt kreditkortsföretag.

Gick min betalning igenom?

I iDeal Of Swedens betalningsprocess ingår flera kontrollsteg för att maximera säkerheten.
Totalbeloppet för din beställning kommer att dras från ditt bankkonto när beställning och betalning har bearbetats och godkänts.
Om ingen betalning har mottagits efter att beställningen har skickats in, kan iDeal Of Sweden automatiskt annullera beställningen utan att först meddela dig. Gäller ej vid faktura genom Klarna.

Vilka betalningsalternativ accepterar ni?

iDeal Of Sweden accepterar American Express, Diners, Discover, Maestro, MasterCard, Visa, PayPal och flera andra lokala betalkort och faktureringsalternativ.

ÖVRIGA FRÅGOR

Jag är en influencer på sociala medier. Kan jag samarbeta med er?

Vänligen kontakta vår samarbetsavdelning direkt på [email protected]
 Var noga med att inkludera följande uppgifter:
 1. Ditt för- och efternamn
 2. Telefonnummer
 3. Mejladress
 4. All relevant information såsom länkar till dina sidor på sociala medier, etc.
Din ansökan kommer att behandlas direkt av vår samarbetsavdelning som kommer att granska den och kontakta dig så snart som möjligt.

Designen

iDeal Of Sweden är ett mode- och livsstilsvarumärke för mobila tillbehör. Alla våra produkter är i egen design och utveckling.

Företaget startades 2013 och fokus har alltid varit att skapa produkter som förenklar och gör skillnad i människors vardag.Detta är bakgrunden till att vi skapade The iDeal Concept. Konceptet bygger på ett ekosystem av stilfullt designade och funktionella produkter som sinsemellan är magnetiskt kompatibla och utbytbara: Skal som kan varieras efter tycke och smak, och som kan flyttas från en plånbok till en annan, eller mellan våra hållare – allt beroende på situation och behov.

Med utgångspunkt i våra ledord Kvalitet, Design och Funktion skapar vi våra produkter i noga utvalda material. Vi designar våra produkter själva utifrån inspirationen vi finner i de senaste trenderna från världens catwalks och trade shows – samtidigt som vi alltid söker hitta nya innovativa och funktionella utvecklingsmöjligheter. iDeal Of Sweden föddes ur innovation och nyfikenhet, och det är fortfarande vår stora styrka. För oss är ingenting någonsin färdigt, utan allt kan alltid förbättras.

/Joachim Lindström och Filip Ummer, grundare av iDEAL OF SWEDEN

Jobba hos oss

Alla öppna positioner listas på: http://career.idealofsweden.com

iDeal Of Sweden

Korthållare / Passfodral

Se alla våra nyheter inom accessoarer.

Handla här