juni 29, 2018

Lär känna – Saranda Reci


iDeal Of Sweden lanserade nyligen sin webshop i Schweiz och vad passar då bättre än att lära känna än av våra schweiziska influencers lite bättre? Vi träffade Saranda för första gången på vårt event i Zürich tidigare i vår och föll genast för hennes sprudlande personlighet och fantastiska stil!

Saranda Reci är 26 år gammal och kommer ursprungligen från Albanien men är född och uppväxt i Zürich i Schweiz där hon fortfarande bor kvar. Förutom att driva ett Instagram-konto och en blogg inom stil och mode jobbar hon även för ett internationellt modeföretag och har studerat företagsekonomi med inriktning på marknadsföring.

Stil 

Saranda beskriver sin stil som enkel och basic med en mix av rock och chic. Hon lyfter looken med en cool väska eller ett par skor och bär allt som oftast sina älskade solglasögon som pricken över i. Hon gillar också att klä sig i lager-på-lager, främst på vintern men även under sommaren genom att addera exempelvis en kimono för samma känsla. Hennes modeintresse började i tidig ålder.
– Jag började att rita och skissa när jag var ungefär 8 år, då jag ville bli modedesigner. Med åren började jag dock rita mer porträtt istället, och numer är det något jag gör mest för mig själv när jag har tid. Men det är ganska coolt när Nick Bateman repostar eller Rihanna gillar din bild!

Saranda hittar sin inspiration från flera olika håll. Mycket från andra personer och från Instagram, men också från gamla tv-serier.
– Jag började se om serien Vänner och insåg att de faktiskt har ganska snygg stil! Modet kommer ju alltid tillbaka.
Däremot har hon ingen direkt stilikon.
– Jag har personer som inspirerar mig, men jag har inte en person som jag kallar min stilikon. Jag tror att jag hade börjat kopiera henne eller honom då och det är inget jag vill.

Hennes bästa stiltips är att våga och att inte vara rädd för att bära ett visst plagg.
– Om du gillar det, kör! Gör du det kommer andra också att gilla det, så länge du bär upp det med självförtroende!

Schweiz

När det kommer till stilen i Schweiz är inte Saranda allt för imponerad, men hon menar att det har blivit mycket bättre de senaste åren.
– Folket i Schweiz, och speciellt i Zürich, är väldigt intresserade av märken. Många av dem har designerväskor och designerskor.
Hon tror dock att iDeal Of Swedens produkter passar den schweiziska stilen bra eftersom de är stilsäkra men inte för abstrakta. De är enkla men fortfarande speciella.
– Det är perfekt så att schweizarna slipper gå helt utanför sin comfort zone!

Sarandas favoritskal är för tillfället Carrara Gold.
– Jag älskar helvita looks! Jag har också powerbanken vilket är en perfekt match till skalet. Det är ett riktigt snyggt och stilrent skal som fungerar till allt. Jag har känslan av att jag är otrogen mot mitt Wild Leopard-skal nu, vilket jag också älskar, haha!

Vi frågar Saranda om hennes favoritställen i Zürich. När det kommer till shopping handlar hon mestadels online, annars går hon oftast till Zara eller Mango. Hon gillar också att besöka vintage-butiker, där Fizzen är en av hennes favoriter. Under sommaren anser hon att du hittar den bästa brunchen på Quai 61.
– Det ligger precis vid sjön vilket ger en fin utsikt samtidigt som det också har en touch av Paris.
Till middag föredrar Saranda att gå till TAO’s som är en Asian-fusion-restaurang belägen i centrala Zürich. Till sist är hennes favoritställen för drinkar antingen George, Frau Gerolds Garten eller Rimini beroende på vad det är för väder.

Sociala Medier

Saranda besrkiver sin Instagram som ganska enkel då hon nästan uteslutande fotar streetstyle och sällan planerar inför några fotograferingar.
– Jag postar den outfit som jag faktiskt har på mig den dagen och skulle exempelvis aldrig köpa blommor till en bild bara för att det är trendigt. Jag är bara mig själv. Till exempel på mina IG stories sjunger jag ofta och gör pinsamma saker, så det är precis som att möta mig i verkligheten.

Att vara sig själv är också det bästa tips hon har för att lyckas med sin Instagram.
– Jag vet att det låter konstigt, men var alltid äkta. Dela bara sådant som du skulle rekommendera till dina vänner. För mig personligen handlar det inte om siffror utan snarare vem som finns bakom siffrorna.
Därav har Saranda inga mål i form av siffror med sina sociala medier. Istället vill hon inspirera sina följare och behandla dem väl genom att till exempel alltid svara på frågor de ställer. Det här är också något av det bästa med att vara en influencer menar hon.
– För mig är det bästa att få göra det jag älskar – att dela med mig av min stil och att ha ett utbyte av sina följare. Jag älskar att hjälpa människor och att inspirera dem!

 Personligt 

Vänner och familj är något som ligger Saranda varmt om hjärtat.
– Mina vänner och min familj motiverar mig och kan alltid få mig att må bättre på dåliga dagar. Jag tror att det är väldigt viktigt att vara omgiven av rätt sorters människor.
Extra viktig i Sarandas liv är hennes syster.
– Jag älskar att dela alla erfarenheter med henne, hon är bäst!

En perfekt dag i Sarandas liv börjar med en brunch tillsammans med hennes tjejkompisar. Eftermiddagen skulle spenderas strosandes på stan och kanske med en drink innan kvällen kommer som hon helst spenderar med sin familj.
– Efter det blir det kanske att titta på Netflix, haha! Bara ta det lugnt.

Om 10 år ser Saranda sig själv som gift och med barn. Just nu är däremot det hon önskar sig allra mest semester!

Vill du fortsätta inspireras av denna härliga tjej? Följ henne här!

Dela det här inlägget
Fler inlägg