Hailee Lautenbach X iDeal Of Sweden


Nytänkande och lekfull design med en hög modegrad – iDeal Of Swedens samarbete med den LA-baserade influencern Hailee Lautenbach är här.

Hailee, också känd som Haileebobailee, är förutom en välkänd influencer också skådespelerska och modell. På Instagram har hon gjort sig ett namn och skapat en stor följarskara genom sitt öppna och ofiltrerade liv och sin positiva ”can do”-attityd. Hailees flöde är färgstarkt, variationsrikt och framförallt väldigt öppet och personligt. Precis som hon vill ha det.

Hailees kollektion för iDeal Of Sweden reflekterar hennes egen smak och stil genom ett tydligt fokus på färg, form och de senaste trenderna. Ett skal från Hailee Lautenbach X iDeal Of Sweden tar helt klart hela din outfit till nästa nivå!

Striped Roses

Stora, iögonfallande blommor är ett av säsongens hetaste mönster. Skalet "Striped Roses" kombinerar senaste trend i form av sitt fokus på dekorativa rosor i trendfärgen rött med klassisk stilsäkerhet genom tidlösa ränder i svart och vitt. Det oväntade mötet mellan trend och tidlöshet ger skalet både känsla och karaktär. Matcha gärna med en ett par raka, ljusa jeans och en krispigt vit skjorta för en fräscht avskalad sommarlook eller våga gå loss på mönstermix och para ihop skalet med en klänning eller jumpsuit i storblommigt!

Hand Drawn

Att 80- och 90-talen är en stor trend inom både mode- och inredning råder det ingen tvekan om. Lekfulla tryck, pasteller och svarta detaljer är högaktuella, något som "Hand Drawn" tagit fasta på. Främst har designen hämtat sin inspiration från konstvärlden under dessa årtionden och kombinerar epokernas stora trender i en design som påminner om ett konstverk. Skalet passar lika bra ihop med sommarsäsongens ljusa kulörer som med en outfit helt i svart och passar därför de flesta stilar och smaker.

All Eyes On Me

Tryck med ögon i fokus har återkommit inom mode- och livsstilsdetaljer under de senaste åren och är något som aldrig går ur tiden. "All Eyes On Me" tar ögontrycket till en ny nivå genom nytänkande form, färg och design. De vackert ritade ögonen mot en vit bakgrund ackompanjeras av små hjärtan i cerise som genomtänkt plockar upp nyansen på ögonlocket för ett smakfullt helhetsintryck. Den enkla och stilrena designen passar till sommarens hela färgpalett.

Hailee Lautenbach


iDeal Of Sweden passade på att fråga multitalangen Hailee Lautenbach hur hon lyckats bli så framgångsrik på Instagram, hur hon balanserar sitt fartfyllda liv med så många olika projekt på gång samtidigt och givetvis om hur designen för hennes nya kollektion vuxit fram.

Hailee som har holländsk ursprung, föddes i Portland, USA och flyttade till Los Angeles när hon var 18 år gammal för att arbeta som modell. Instagram kom däremot in i hennes liv långt före det och hon var tidig med att skapa ett konto. Anledningen till att hon startade sitt konto var egentligen för att hon vill hålla koll på vänner och bekanta och för att själv få inspiration. Hon skiftade dock snabbt fokus och blev istället själv källan till inspiration.

Till en början blev hon retad av klasskamrater och bekanta för att hon var så tidig med Instagram och med att dela med sig av en öppen profil. Hon bestämde sig dock för att ignorera gliringarna och att följa sitt hjärta. Hennes stora intresse för sociala medier i kombination med ett vasst affärssinne gjorde att hon snabbt kom fram till vad följarna ville ha samt var det fanns ett tomrum att fylla och succén var ett faktum. Hon tror själv att nyckeln till hennes framgång på Instagram ligger i att hon vågar vara öppen och ärlig med både med- och motgångar och att hon inte filtrerar allt utan visar livet som det är på riktigt. För henne är det naturligt att vara öppen och ärlig och att dela med sig av allt som pågår. Givetvis är det inte heller någon nackdel att hon, som hon själv beskriver det, är en lite galen person full med energi eftersom det gör att det händer mycket i hennes liv.

Att arbeta som Influencer på heltid i kombination med modell- och skådespelaruppdrag tar givetvis mycket tid i anspråk och för att hinna och orka med allting är Hailee noga med hur hon organiserar livet. Hon följer ett tydligt schema och börjar varje morgon med en promenad och en kaffe i parken medan hon går igenom allt hon behöver göra under dagen. Därefter skriver hon upp allting på en whiteboard som hon har uppsatt på dörren. ”Jag gillar att visualisera mina projekt och det jag gör, om det bara står digitalt så finns det på något sätt inte på riktigt och därför skriver jag allting på tavlan” förklarar hon.

Förutom de dagliga rutinerna så är hon också noga med att meditera och att göra olika sorters mindfullnessövningar för att öva på andningen och må bra. Hon tror dock att den viktigaste nyckeln är positiv energi vilket är anledningen till att hon alltid fokuserar på det positiva och att förmedla detta i både tanke och handling.

Hailee tror starkt på att alltid gå sin egen väg och att aldrig be om ursäkt för att du är du. Att hon gått sin egen väg är något som verkligen syns i hennes kollektionssammarbete med iDeal Of Sweden. Första gången hon kom i kontakt med iDeal var på en brunch som hon  var inbjuden till i Los Angeles. Hon berättar att hon aldrig riktigt har brytt sig om telefonskal innan, men att hon verkligen gillar iDeal Of Swedens designs då de känns äkta och coola, utan att försöka för mycket.

Hailee har funnit inspirationen till sin kollektion runt omkring sig i trendsäkra Los Angeles, bland annat genom att observera streetstyletrenderna i staden. Stilen i LA beskriver hon som väldigt 90-talsinspirerad och avslappnad där en typisk outfit består av sneakers, jeans, linne och stora örhängen.

Skalet ”Hand Drawn” är inspirerat av just 90-talet samt filmer och konst från årtiondet. Designen består av en härlig färgblandning av pastellgult och rosa med inslag av guld och turkost. Hennes andra skal, ”Striped Roses”,  är istället mer elegant och som namnet antyder består det av vackra röda rosor mot en svart- och vitrandig bakgrund. Även detta skal är inspirerat av Los Angeles trender där såväl rosmönster som färgen rött är tydliga trender. Designen till det tredje skalet, ”All Eyes On Me”, är en ny tolkning av trenden med ögonprint som under de senaste åren synts allt mer. Skalet är inspirerat av smink, ögonskuggor och makeup-tutorials. Hailee anser att ögon är det viktigast hos en människa och ville därför lyfta dem i sin kollektion. Den vita bakgrunden gör att skalet känns stilrent samtidigt som det uttrycker en lekfullhet genom de illustrerade ögonen i kombination med små hjärtan.

”Gå din egen väg och be aldrig om ursäkt för att du är du”


iDeal Of Sweden

The Masculine Collection

Inspirerad av de smartaste, starkaste och moderiktiga männen.

Handla här