Hannalicious X iDeal Of Sweden


Stilren och klassisk design med en tydlig touch av lyx – iDeal Of Swedens samarbete med den stilsäkra influencern Hanna Friberg är här!

Hanna Friberg, mer känd under namnet Hannalicious är en välkänd influencer och bloggerska som har ett stort intresse för design. Hon har under tio års tid drivit en blogg med fokus på mode och livsstil och under samma tid utvecklat sina Sociala Medier. Under det senaste året har hon även gjort stor succé genom att designa egna klädkollektioner.

Kollektion av skal som Hanna designat för iDeal Of Sweden beskriver hon själv som enkel men med det lilla extra. Färgsättningen löper från de sobra basfärgerna svart och vitt  till starka accentfärger i trendigt korallrött och fräscha toner av mintgrönt och turkos. Ett skal från Hannalicious X iDeal Of Sweden ger hela din look det där lilla extra!

Dramatic Dazzle

Svart marmor har vackert spräckliga vener som tillsammans med den svarta stenen skapar en exklusiv och dramatisk känsla. Marmor och guld är en tidlös kombination som bygger på symmetrin mellan marmorns kalla, oregelbundna ådring och det varma blänket i det guldiga. "Dramatic Dazzle" förenar den enkla elegansen hos svart marmor med skimrande partier av guld. Ett klassiskt och stilrent skal med en tydlig touch av lyx.

Coral Crush

Agat tillhör de allra äldsta av ädelstenarna och har använts som dekorationsmaterial i tusentals år. Materialet spås utmana marmor och har redan blivit en tydlig inredningstrend denna säsong. Rött och rosa har de senaste åren blivit en självklar färgkombination inom modevärlden och nyanserna däremellan är trendigare än någonsin. "Coral Crush" ger dig två trender i ett skal med det naturligt unika agatmönster i en vacker färgpalett baserad på toner av korall.

Golden Glamour

Vit marmor är otroligt stilsäkert och dess kombination av vita och ljusgrå partier lätta att kombinera med olika accentfärger. Marmor kännetecknas ofta av dess flytande textur som uppkommit på grund av rörelsen som skapats när kalksten utsätts för tryck och höga temperaturer. "Golden Glamour" återger den flytande rörelsen tillsammans med element av glittrande guld. Ett tidlöst och glamouröst skal som garanterat sätter guldkant på vilken outfit som helst.

Magical Mint

Ädelstenen agat är uppbyggd av tunna parallella lager som tack vare dess olika skikt skiftar i färg. Agaten skapar en naturlig och unik känsla samtidigt som den ser otroligt lyxig ut. Skalet "Magical Mint" visar agatens skiktmönster genom olika nyanser av de fräscha och kalla färgerna mintgrön och turkos. Agatens avskalade lyx och den kallare färgsättningen balanseras av varma beigeguldiga partier som tillsammans skapar en magisk helhet.

Läs mer om Hanna


iDeal Of Sweden mötte upp stilsäkra Hanna Friberg för ett spännande samtal om mode, personlig stil och om hennes livslånga intresse för design. Naturligtvis var även designen av hennes nya kollektion lyxiga mobilskal ett givet samtalsämne.

Hanna är född och uppvuxen i den pittoreska småstaden Söderköping men har numera sin bas  i centrala Stockholm och stadsdelen Östermalm.  Samtidigt har hon i stort sett hela världen som sin arbetsplats. För tio år sedan började Hanna att skriva om sitt liv och sina outfits i bloggformat, något som snabbt blev en succé. Sedan dess har hennes blogg och Sociala Medier blivit hennes yrke och osökt lett henne in på att själv designa. Först kläder i form av egna klädkollektioner och nu en kollektion mobilskal.

Hanna anländer till vår inbokade lunch avslappnat men elegant klädd i ett vitt set och en ljuvlig rosa kappa. Det syns lång väg att hon har ett stort intresse för mode och trender då hennes stil både är genomtänkt och självklar. Något som de allra flesta vill uppnå men få faktiskt lyckas med. Så snart vi beställt våra sallader glider konversationen snabbt in på just kläder och på hur hennes personliga stil sett ut och förändrats genom åren. Hanna berättar att hon alltid varit design- och modeintresserad och att hon redan som en liten flicka ofta lånade mammas klackskor och handväska. Intresset har vuxit genom åren och idag har hon funnit sig själv genom att mixa stilar, inte följa trender slaviskt och genom att lära känna sin egen kropp och vad som passar just den.

Att finna sin egen stil kan ta tid och Hanna berättar att hennes stilresa gått från ytterligheter som punk till preppy och att hon ofta experimenterar med plagg. När hon gick i skolan var det ofta hon som satte trenderna i klassen som vid ett tillfälle när hon började använda benvärmare på händerna och hela klassen följde efter. Intresse för att designa sina egna kläder kom dock inte från början för att hon ville ta sina experiment vidare utan för att hon saknade kläder på marknaden för kurvigare tjejer. Hon kände att det mesta var tillverkat för någon i size zero, vilket utanför modellbranschen är väldigt ovanligt.

En designer Hanna inspireras mycket av är Balmains kreativa chef Olivier Rousteing. Hans sinne för det enkla och avskalade men med dramtiska och rockiga detaljer och twister passar henne perfekt. När hon själv designar sker det mesta med hjälp av bilder och ord eftersom hon, som hon själv uttrycker det, inte kan rita.

Hon utgår från färgscheman och trendrapporter, ger exempel och förslår utvecklingsområden. I processen med att ta fram den nya kollektionen av mobilskal har hon ständigt bollat idéer med iDeal Of Swedens kreativa team samtidigt som hon även rådfrågat sina vänner. Det är alltid bra med ett par extra ögon och att ha vänner med bra stil är ingen nackdel förklarar hon med ett leende.

Kollektionen Hannalicious X iDeal Of Sweden sammanfattar hon som enkel men med det lilla extra. Precis som designen hon själv inspireras av har hon valt en stilren, klassisk design med en extra touch av dramatik och glamour. Färgsättningen går i basfärgerna svart och vitt samt i accentfärgerna turkost och korall. Alla skal har inslag av guld eftersom Hanna utan tvekan är en ”guldperson”.

Hannas fyra bästa tips för att hitta rätt på din stilresa:

1. Klä dig bara i sådant du är bekväm i.

Att känna sig bekväm i det man bär skapar en avslappnad självsäkerhet och gör därför att hela outfiten blir snyggare. Bekvämt är snyggt.

2. Våga testa nya stilar och vara kreativ.

Det är viktigt att våga prova olika plagg, skärningar och modeller för att se vad man faktiskt gillar och inte.

3. Testa att mixa och matcha färger.

Att vara kreativ med färg är en nyckel för mig. Oväntade färgkombinationer eller att para ihop en stark kulör med en avskalad basfärg skapar ett intressant helhetsintryck.

4. Var bekväm med din egen kropp och utgå alltid från den.

En kroppsform går alltid att laborera med, vad känner du dig finast i? Utgå från det och hitta nycklarna för din kropp. Markerad midja har exempelvis varit en nyckel för mig.

 

”Min kollektion för iDeal Of Sweden är stilren och klassisk men med den där lilla extra touchen av lyx”.


iDeal Of Sweden

Korthållare / Passfodral

Se alla våra nyheter inom accessoarer.

Handla här