februari 2, 2018

Lär känna – Elio Heres


Elio Heres är en cool influencer som är baserad på sin absoluta favoritplats –  Amsterdam. Med en unik, färgstark stilkänsla inspirerar han varje dag tusentals människor över hela världen. iDeal Of Sweden fick chansen att lära känna Elio lite närmare och diskutera hans tankar kring mode och stil.

Mitt modeintresse började samma dag som jag först såg en Disneyprinsessa. Även om modeintresset kom tidigt in i mitt liv, var det inte alltid självklart för mig vad jag ville bli när jag blev stor. Jag tror att det ändrades varje år, som för alla barn antar jag. Det började med att jag ville bli en italiensk glassförsäljare, efter det arkitekt, stadsutvecklare, modedesigner och till sist barnpsykolog.

Om jag skulle beskriva min stil med fem ord skulle det vara; vintage, chic, modig, könslös och noggrant kombinerad. Min signaturstil skulle jag beskriva som just vintage-chic med en androgyn twist. Om jag skulle sätta ihop det till en ”go-to-look” skulle jag klä mig i en stor pälsjacka och mina Nikeskor, trots att jag egentligen föredrar loafers. Om jag måste gå mycket blir det alltså Nike, men om jag vill se mitt absolut bästa ut väljer jag loafers. För tillfället skulle jag dock behöva ett par snygga, varma boots som fungerar i vinter…

Jag vill tro att jag är min egen stilikon. Det härstammar från min tro i att alla ska klä sig i vad de tycker är fint och passar deras kropp. På så sätt är alla sin egen stilikon. Med det i åtanke försöker jag alltid att utmana mig själv till att våga gå längre med min stil. Det tar dock inte bort det faktum att jag inspireras av flera modeikoner så som Antonio Lopez, Alexander McQueen, Coco Chanel och mer moderna designers som Dennis Diem, Jeremy Scott och Simon Porte Jacque Mus. Alexander McQueen skulle jag också säga är min favoritdesigner, men jag gillar även mer lokala designers som avantgarde Dennis Diem, rebelliska Bas Kosters och färgglada Sabine Staartjes. Om jag kunde gå tillbaka i tiden till vilken modeepok som helst skulle jag definitivt välja sjuttiotalet!

Mitt bästa stiltips är att alltid låta färger komma tillbaka i din outfit. Jag nämner alltid det holländska ordet för det ”doorge combineered”, vilket översätts till ”grundligt kombinerat”. Exempelvis om du har på dig en guldig klocka skulle den kunna matchas med guldiga loafers, eller kanske ett guldigt tryck på en tröja. Eller ett par röda läppar kan matchas med röda klackar och accessoarer. En av mina ”guilty pleasures” när det gäller mode är faktiskt att kombinera guld och silver, svart och brunt eller att stoppa in en tröja i ett par högmidjade byxor.

Jag tror inte riktigt på trender eftersom när du följer en trend låter du någon annan bestämma vad du ska ha på dig. Jag tycker att alla ska klä sig som de vill. Kanske kan trender influera några, vilket är coolt, men man ska inte klä sig i något bara för att andra gör det. Till exempel, alla dessa rippade jeans som ser ut som något inte ens en hemlös person skulle ha på sig är en trend jag tänker hoppa över. Vad jag drömmer om just nu i klädväg är faktiskt en mankini! Och nej, inte den som Borat har på sig. Jag skulle älska att sätta den manliga baddräkten på modekartan igen. Vem vet, kanske startar jag mitt eget klädmärke med baddräkter för män. När det kommer till klädmärken så är min favoritbutik för tillfället Bij jons Vintage vilket är en vintagebutik. Jag är också fortfarande besatt av de silvriga Nellybootsen som jag ännu inte lyckats lägga vantarna på. Så Nelly.com är en sida jag dagligen besöker.

I min väska just nu har jag en plånbok, handtvätt, min vlog-kamera, extra batterier, och SD-kort till min kamera, min iPhone, en powerbank från iDeal Of Sweden, några läppbalsam, nycklar, en tandborste, tandkräm, lite överlevnadsmedicin (jag vet aldrig vart jag kan hamna), en påse till matvaror (en liten gest för miljön), handskar och servetter. Herregud, det är så mycket! Min iPhone är också den sak som är viktigast för mig att få med när jag har bråttom och lämnar lägenheten (förutom om det skulle börja brinna, i så fall är det såklart min älskade katt Madame Christy). När det kommer till iDeal Of Swedens skal gillar jag ärligt talat alla med marmorprint, med dem kan jag matcha telefonen till alla outfits!

8 snabba frågor
Vad är din favoritmat?
Citronpaj
Nämn en person (vem som helst) som du skulle vilja träffa?
Mariah Carey
En sak du inte kan leva utan?
Kärlek eller champagne, haha! Men jag är också väldigt beroende av min hårfön.
Klackar eller platta skor?
Klackar!
Guld eller silver?
Herregud, båda! Förlåt, jag kan inte välja.
Vardaglig eller uppklädd?
Uppklädd!
Sommar- eller höstmode?
Höstmode, eftersom jag älskar stora kappor.
Matchande set eller mixad outfit?
Matchande.

Följ Elio på Instagram här!

Dela det här inlägget