La Escuela iDeal i Colombia

IDEAL OF SWEDEN är stolta över att vi stöder ”La Escuela Ideal” i norra Colombia, där 150 barn kommer att få chansen att skapa en bättre framtid åt sig själva, varje år.

IDEAL OF SWEDEN är stolta över att vi stöder ”La Escuela Ideal” i norra Colombia, där 150 barn kommer att få chansen att skapa en bättre framtid åt sig själva, varje år.

Varje barn har rätten till en utbildning. Det kan vara ett sätt att ta sig ur fattigdomen, en chans att skapa ett självständigt liv, eller en möjlighet att göra skillnad i världen. Vi vill hjälpa till att ge barn en bra utbildning, så vi samarbetar med den svenska välgörenhetsorganisationen Ankarstiftelsen för att göra skillnad. Tillsammans har vi skapat grunden för en ny skola i norra Colombia.

Nya ”La Escuela Ideal” ligger i Hurraichichon, en liten stad i La Guajira-provinsen. Skolan är benägen i hjärtat av ett mycket isolerat, svåråtkomligt område. Att ta sig till skolan är en utmaning för många barn på landsbygden, och de flesta skolorna saknar de resurser som krävs för att bibehålla eller expandera lokalerna. Därför har IDEAL OF SWEDEN valt att bidra till det och att hjälpa till att säkerställa att varje barn i området får åtkomst till en utbildning. I oktober 2018 så slutfördes byggnationen, och skolan har nyligen lämnats över till det lokala samhället och slagit upp sina dörrar till barn från området. ”La Escuela Ideal” har två klassrum och ger 150 barn möjligheten att ta till sig värdefulla kunskaper för att varje år hjälpa till att skapa en bättre framtid.
Vi är otroligt tacksamma för möjligheten att hjälpa de här unga människorna att skapa bättre förutsättningar, och för att vi kan använda våra resurser och vår expertis för att erbjuda stöd där det finns ett sådant stort behov.