Strålande texturer, drömska strukturer och en stärkande känsla: den nya kollektionen Therése Lindgren x iDeal of Sweden är ett ode till Theréses förkärlek till naturen och hennes starka, autentiska personlighet. Den svenska författaren och entreprenören är en av landets ledande ”influencers” och tycker om att omge sig själv med naturens skönhet och livets små glädjeämnen.

Theréses känsla för mode och design ligger djupt. ”Jag har alltid varit en kreativ och visuell person,” säger hon. ”Jag tycker om att omge mig själv med vackra saker; det var så mitt intresse för design började.”

Speciellt Theréses design “Silky Dream“ fångar kollektionens känsla, och är en av hennes personliga favoriter. Istället för att arbeta med tryck så har hon valt att använda olika texturer och lyfta fram dess skönhet. Samarbetet med iDeal of Sweden var en inspirerande process, säger Therése:

“Den bästa delen var att jobba med teamet på iDeal of Sweden. Allt var så enkelt! Jag kände att mina idéer verkligen fick ses och höras, från min moodboard till att jag fick chansen att ge feedback. Det har varit fantastiskt att gå från att se de första utkasten, till att se något helt nytt, med detaljerna i roséguld!“

Therése beskriver kollektionen som sensuell och harmonisk, vilket var mycket viktigt för henne. ”Jag är som en kameleont; jag ändrar stil beroende på hur jag känner mig för dagen. Det är viktigt att det är funktionellt och bekvämt, men viktigast av allt är att stilen känns som ’jag’.”

Kollektionen fångar Theréses positiva, men samtidigt känsliga och eftertänksamma, personlighet. Trots alla framgångarna har hennes liv inte alltid varit så enkelt som det kan se ut. Efter att hon led av depression under år 2012 så blev vägen tillbaka till ett hälsosamt liv svår. Vid en tidpunkt kände Therése som att panikattackerna helt kontrollerade hennes liv. Hon slutade arbeta och resa, och erkänner att hon var rädd för att söka hjälp. Men nu, flera år senare, så känner hon sig själv bättre än någonsin.


”Idag vågar jag konfrontera obekväma situationer och vet när jag borde be om hjälp. Det är något som många kan känna igen, så reaktionen är nästan alltid förstående och empatisk. Många öppnar själva upp i gensvar.”

Therése förvandlade sina sårbara sidor till styrkor och nya möjligheter genom att dela med sig av sina känslor på sin TouTube-kanal när hon var sjukskriven. När hon återfick sin styrka och kreativitet så använde hon sin kanal som ett utlopp för sin kreativitet och sina känslor. Numera har plattformen vuxit till ett multimediabolag, och den senaste utvecklingen är Theréses egna, veganska märke med hudvårdsprodukter.

Therése delar med sig av en autentisk och personlig berättelse, vilket drar till sig både fans och samarbetspartners. Hon är en modern förebild som visar världen att depression inte är något man behöver gömma eller skämmas för. Hennes ärliga sätt är uppfriskande, och är vad hennes följare uppskattar mest med henne.

Therése låter sig även inspireras av sina följare. ”Jag tänker på mina följare som syskon,” berättar hon. ”Jag får inget annat än kärlek [från dem].”

När det kommer till att blicka framåt så vill Therése ge tillbaka och fortsatt stödja andra som lider av depression. Det viktigaste målet är att ställa vad man själv brinner för i centrum.

”Lyssna alltid på ditt inre, snarare än att lyssna på andra.”

Vi håller helt med, Therése! Du är en sann inspiration för oss, och för otaliga andra.