Vår historia


iDeal Of Sweden är ett mode- och livsstilsvarumärke för mobila tillbehör. Alla våra produkter är i egen design och utveckling. Företaget startades 2013 och fokus har alltid varit att skapa produkter som förenklar och gör skillnad i människors vardag.

Detta är bakgrunden till att vi skapade The iDeal Concept. Konceptet bygger på ett ekosystem av stilfullt designade och funktionella produkter som sinsemellan är magnetiskt kompatibla och utbytbara: Skal som kan varieras efter tycke och smak, och som kan flyttas från en plånbok till en annan, eller mellan våra hållare – allt beroende på situation och behov.

Med utgångspunkt i våra ledord Kvalitet, Design och Funktion skapar vi våra produkter i noga utvalda material. Vi designar våra produkter själva utifrån inspirationen vi finner i de senaste trenderna från världens catwalks och trade shows – samtidigt som vi alltid söker hitta nya innovativa och funktionella utvecklingsmöjligheter. iDeal of Sweden föddes ur innovation och nyfikenhet, och det är fortfarande vår stora styrka. För oss är ingenting någonsin färdigt, utan allt kan alltid förbättras.

/Joachim Lindström och Filip Ummer, grundare av iDEAL OF SWEDEN

HUR ALLT BÖRJADE…


 

Filip Ummer och Joachim Lindström är två maskrosbarn som tidigt visade handlingskraft och entreprenörsanda – bland annat genom att sälja kall läsk till förare som fastnat i sommarhet bilkö utanför Söderköping.

Sedan dess var vägen utstakad och ett flertal idéer realiserats och bolag startats innan de livslånga kamraterna 2013 grundade iDEAL OF SWEDEN.

INNOVATION & FUNKTION


 

Vi har utvecklat och skapat ett unikt ekosystem av kompatibla magnetiska produkter som förenklar och underlättar användandet av mobila enheter – anpassade efter situation och tillfälle.

MATERIAL & KVALITET


 

Våra handgjorda produkter är tillverkade i ett slitstarkt och miljövänligt Premium PU-material som till utseendet är identiskt med läder. Den enda skillnaden är att du istället har en produkt som slits mindre och håller sig fräschare längre. Men framför allt så är det ett sätt för oss att agera, ta ansvar för miljön, och skydda djurlivet och de undermåliga arbetsförhållanden som skinnindustrin bygger på.

ETISKT, MILJÖVÄNLIGT & HÅLLBARHET


Våra produkter, och tillverkningen av dem, sker i enlighet med EU- och REACH-riktlinjer, och uppfyller de miljömässiga krav som finns på den svenska och europeiska marknaden. Även våra förpackningar är tillverkade i 100 % återvinningsbart material. Vi säkerställer goda arbetsvillkor genom att regelbundet besöka våra fabriker. Vi tror på hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande och gör därför allt vi kan för att bidra till det.

DESIGNED IN SWEDEN


iDeal Of Sweden