THE DANISH WAY

Skandinaviskt cool och dansk finess - Köpenhamn är i framkant när det kommer till den perfekta blandningen av lekfulla print och djärv minimalism. Förra veckan fylldes staden av redaktörer, bloggare, inköpare och fotografer som var ivriga på att få ta del av det danska sättet att klä sig. I samband med Copenhagen Fashion Week samlade vi några av Danmarks största influencers för en intim brunch på Hotel Ottilia.

Hotel Ottilia är beläget i Carlsbergs gamla lokaler och har bevarat mycket av originaldetaljerna från bryggeriet där råa betongväggar möter modern, minimalistisk inredning. Det industriella hotellet är mittpunkten för en ny stadsdel som håller på att växa fram och spås blir Köpenhamns nya it-område där gatorna kantas av hippa butiker, restauranger och caféer.

Med en fantastisk svit som vårt hem för dagen gav vi våra gäster ett lyxigt välkomnande och hade bjudit in den talangfulle makeup-artisten Kate Cher samt två frisörer från Kimoli – en av Vesterbros trendigaste salonger. Efter att ha fått en professionell touch-up av stylisterna skämde vi bort de danska influencerna, inklusive @sandrawiller, @irinathediva och @annabriandh med en exklusiv iDeal Of Sweden-goodiebag som gjorde dem redo för den danska modeveckan.

För att hjälpa er bli lika skandinaviskt stilsäkra som våra influencers samt upptäcka Köpenhamn á la iDeal Of Sweden har vi samlat våra bästa Köpenhamntips nedan:

Boende

Köpenhamn är fyllt av underbara botiquehotell som definitivt kommer göra din vistelse minnesvärd. Förutom Hotel Ottilia vill vi även tipsa om Hotel Sanders, Hotel Danmark och Nobis Hotel som alla är säkra kort om du går igång på fantastisk inredning. Köpenhamn kännetecknas av enastående design och strålar av karismatisk coolhet. Hotel SP34 är en annan favorit med fängslande grön inredning och utsökt organisk mat som definitivt kommer kittla dina smaklökar.

Mat och dryck

Det kryllar av bra restauranger och barer längs Köpenhamns vackra gator. För en god kopp kaffe och smakrik frukost som håller energinivåerna på topp under dagen bör du gå till Apollo, Louise Roe Gallery eller Sonny. Om du letar efter en familjär restaurang fylld av liv och rörelse blir Spaghetteria snabbt ditt andra hem. För något extraordinärt bör du besöka Bazaar. Här kan du avnjuta en utsökt mellanösternmeny som erbjuder allt från vegansk meze till deras signatur Bazaar Royale-cocktail – en spännande blandning av whiskey och lavendel. Warpigs erbjuder välsmakande fatöl i en häftig omgivning. För ett sista stopp efter en fullspäckad Köpenhamnskväll är Dandy och PS Bar & Grill två av stadens trendigaste klubbar.

Sevärdheter

Förutom att äta på några av Köpenhamns mest uppskattade restauranger samt gå på inspirerande visningar får du inte glömma bort att njuta av stadens konstnärliga atmosfär. Bli inspirerad på Danish Design Museum eller gör ett besök på Glyptoteket – en magisk plats för att uppleva konst på ett nytt spännande sätt. Den privata samlingen inkluderar mer än 10 000 konstföremål och arkeologiska fynd.

Om du råkar vara ett fan av den danske arkitektens Bjarke Ingels verk bör du även passa på att stanna till på 8 Tallet – en av designerns mest ikoniska byggnader beläget i Ørestad, Köpenhamn. Superkilen Park är en annan sevärdhet där den öppna urbana ytan är en hyllning till mångfald. Tro oss… Du har aldrig sett en park likt denna förut!

Märken att hålla koll på

Vi alla älskar Ganni, Baum und Pferdgarten, Samsøe & Samsøe, Gestuz och Stine Goya, men vi får inte glömma bort de nya stjärnorna. Freya Dalsjø, Blanche, och Rotate visar deras fängslande designs under Fashion Week i år. Om du fortfarande letar efter den där speciella Köpenhamnssouveniren bör du stanna till på Manulu Vintage eller Paloma för en unik kollektion av vintageobjekt. Våra favoriter Normann Copenhagen och Gubi store passar perfekt att runda av din shoppingrunda med och frestar dina inredningsdrömmar med stilrena produkter direkt från danska designhimlen. Vi har en sista spännande hemlighet att dela med oss av: Det finns en Ganni outlet som du definitivt inte vill missa!