juni 20, 2018

Äntligen midsommar!


I Sverige har sommaren precis tagit sin början, och det är den ljusaste tiden på året där allt grönskar och blomstrar som mest. Detta firas varje år i slutet av juni med en av våra käraste högtider – midsommar.

Midsommar är en av de största och mest omtyckta högtiderna i Sverige. Högtiden har en lång historia bakåt i tiden och firandet som det ser ut idag är ett hopplock av både nya och äldre traditioner. I dag firas man främst att sommaren äntligen är här, många börjar gå på semester och det är den ljusaste tiden på året. På platser långt norr i Sverige går solen inte ner över huvud taget under denna period, så kallad midnattssol. Det är också en högtid att spendera tillsammans med både familj och vänner, och många anser att midsommarafton, snarare än 6 juni, borde vara Sveriges nationaldag.

Midsommar firas i flera olika länder men traditionerna och hur firandet går till ser lite olika ut från land till land. I Sverige innebär traditionerna som bekant allt från dans runt midsommarstången, sillunch, lekar och andra härligheter. Vissa traditioner lever sig kvar från förr då man trodde att midsommarnatten var full av magiska krafter. En av dessa traditioner är att plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Gjorde man det skulle man under natten drömma om vem man skulle gifta sig med. Enligt traditionen var man tvungen att plocka blommorna under tystnad och även hoppa över sju stycken gärdsgårdar. Något som kanske inte är fullt så lätt i modern tid.

Som en liten twist på detta vill vi istället tipsa om sju blommiga skal till midsommar. Vi rekommenderar kanske inte att lägga skalen under kudden, och vi utlovar heller ingen glimt in i framtiden – men en telefon som definitivt sprudlar av sommarkänslor och matchar perfekt till midsommarkransen!

Baby Blue Orchid” och ”Sailor Blue Bloom” består som namnet antyder av blå färger i olika toner som passar perfekt till midsommarfirandet ute i skärgården för att matcha havet och himlens kulörer. ”Statement Floral” och ”Peony Garden” gör sig bra till den som verkligen vill gå all in på blomstertemat då båda dessa skal pryds av ett storblommigt print där vackra pioner spelar huvudrollen. För den något mer romantiske är ”Floral Romance” eller ”Vintage Tulipsdet perfekta alternativet där färgerna domineras av ljusa toner av rosa, blått och vitt. Känns inget av dessa alternativ helt rätt är ”Flower Meadow” midsommars säkraste kort där klassiska svenska blommor pryder en vit bakgrund och genast får oss att tänka på en blomstrande midsommaräng!

Glad midsommar!

Dela det här inlägget