februari 28, 2018

Trendspaning: Denim


Skal – iDeal Of Sweden, Kappa – Acne, Klänning – Hollister, Byxor – H&M, Jacka, Acne, Kjol 1 – Self-Portrait, Kjol 2 – H&M

Denim som material är ständigt aktuellt och 2018 är inget undantag. I butikerna syns allt från klassiska jeansmodeller och jeansjackor till mer uppseendeväckande västar, klänningar och kjolar.

 I vanlig ordning syns mycket ljusa kulörer av denim när våren närmar sig och färger som rosa, gul och kamel är några exempel som finns att hitta i butikerna. Vill du vara trendigast 2018 ska du dock satsa på de råa, otvättade materialvalen i mörkare nyanser. Trenden sågs på catwalken hos flera av de största modehusen inför säsongen och har nu börjat landa i butik och hos kedjorna.

Ett annat tips för extra stilpoäng är att satsa på jeans från topp till tå. Antingen stilrent matchat i samma nyans, eller coolt missmatchat i olika färgtoner. Allra trendigast är en jeansjacka instoppad i ett par jeans eller en jeanskjol. En look som passar lika bra till vardag som till fest. Byt bara dina loafers mot ett par vassa klackar och du är redo för kvällen!

Matcha med:
Fashion Wallet i mörkblått blir pricken över i:et om du vill satsa på en monokrom look med denim från topp till tå.
Midnight Blue Marble med sin mörka blå nyans och inslag av lyxigt guld matchar trenden perfekt.
Marrakech med sin kombination av mörka och ljusa blå kulörer passar utmärkt till all sorts denim.
Mosaic passar den som vill att skalet ska sticka ut lite mer, men ändå gå hand i hand med de blå nyanserna.

Bild: Emil Jarengrim

Dela det här inlägget